Det “svære” kursus

Det står klart for os, at Kursets tankesystem tilsyneladende ikke altid er lige let at forstå. Ordene i Kurset er ikke sværere end i så mange andre bøger; og når man vitterlig forstår Kurset, vil man også se, at Jesus siger det samme igen og igen på alle 1400 sider!

Så det står ligeledes klart for os, at grunden til, at vi ikke forstår det, ikke er, at Kurset er svært at forstå, men snarere at vi har så voldsom modstand mod dets ideer.

Og dette skyldes, at arbejdet med Kurset kan opleves og føles som en tilsyneladende “underminering” af egoets tankesystem, og den del af vores sind, som identificerer sig med egoet, er bestemt ikke interesseret i at opgive sin egen eksistens. At det – til tider – føles, som om man bliver bedt om at opgive noget, skyldes vores identifikation med egoet.

Det er identifikationen med egoet, der gør, at vi overhovedet opfatter; og overhovedet oplever, at vi er i verden; at vi tror, at vi er en krop i en verden af form. Uden egoet ville vi være som Gud skabte os: Formløse og fuldstændig forenet med vores Skaber. Uden grænser, uden form, uden opfattelse overhovedet – kun viden om Enhed.

 

Comments are closed.